De geschiedenis van gordijnen en raamdecoratie

Raamdecoratie speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van ons interieur. Maar dat is niet altijd zo geweest. Neem Gordijnen. Die verschenen pas in ons straatbeeld vanaf de 15e eeuw. En ze waren alleen weggelegd voor families uit de hogere klasse die nieuwsgierige blikken buiten wilden houden. Het woord ‘gordijn’ is trouwens afkomstig van het Latijnse ‘cortina’, ook nog herkenbaar in het Engelse ‘curtain’.  

Akoestiek en gordijnstoffen, hoe zit dat eigenlijk?

 Gordijnen zijn een belangrijk element in een gebouw of woning. Ze dragen bij aan het gebruiksplezier of woongenot en sfeer. Bovendien maakt u vaak een keus voor jaren, daarom is een goede keus dan erg belangrijk. Daarbij zijn niet alleen de kleur en andere kenmerken, zoals brandwerendheid van de gordijnstof belangrijk. Ook de akoestiek van de ruimte kunnen sterk beïnvloed worden door gordijnstoffen. Kijk dus ook goed naar de akoestische eigenschappen van de stoffen. Hoe zit dat eigenlijk?

De juiste montage voor jarenlang gebruiksplezier

Bij Argea hebben wij van montage onze specialiteit gemaakt. Voor elk product geldt dat je er pas volop plezier van hebt als het ook goed is gemonteerd. Met 12 jaar ervaring in raamdecoratie en rails hebben wij alle kennis in huis om de beste oplossing te bieden. Zo verzekeren wij u van optimaal woongenot, of een plezierige werkomgeving.

Ik bezocht architecten@work 2016 in Ahoy Rotterdam om te  zien wat de innovaties zijn voor de toekomst

Natuurlijk was ik zeer geïnteresseerd in mijn eigen vakgebied: wat hangt er bij de ramen? Ik dus op zoek naar innovaties en nieuws op het gebied van raamdecoraties, stoffen en ophangmogelijkheden. Wat mij opviel is dat de beurs erg goed georganiseerd was. De layout van de beursstands in Ahoy, de catering en exposanten; een compliment waard! Mocht je niet in de gelegenheid zijn geweest om de beurs te bezoeken, dan geef ik je hier een update. Ik neem je mee langs 8 leveranciers van raamdecoraties en railsystemen.

Zet jouw schilderijen en wanddecoraties in de schijnwerpers, hangend aan een draad van nog geen halve centimeter

Henk Hanneman had een erg mooie foto laten uitvergroten en gemonteerd op een mdf-basis. Dit had hij speciaal laten verlijmen, om bobbelen van de foto te voorkomen. Een waar kunstwerk! Hij werd alleen met een probleem geconfronteerd: hij kon geen conventioneel systeem vinden dat dit 20 kg zware stuk kon dragen en ook nog eens mooi uitziet. [FOTO KUNSTWERK]

Als specialist in raamdecoratie ontzorg ik particulieren, bedrijven, zorginstellingen en hotels met het maken van de juiste keuze

Samen met de (interieur)architect of (totaal)projectinrichter zoek en vind ik de beste oplossing voor het creëren van jarenlang gebruiksplezier en woongenot. Het geven van advies op maat combineer ik met doordacht monteren van alle soorten raamdecoratie en ook van schilderij ophangsystemen. Als het dus echt maatwerk moet zijn, bel of mail dan even.
De afgelopen 12 jaar heb ik projecten uitgevoerd voor grote zorginstellingen, hotels, kantoren maar ook particulieren die een kwalitatieve oplossing in raamdecoratie zoeken.