Architecten@work gemist? Hier de laatste nieuwtjes.

architect at work 2016

Architecten@work gemist? Hier de laatste nieuwtjes.

Ik bezocht architecten@work 2016 in Ahoy Rotterdam om te  zien wat de innovaties zijn voor de toekomst

Natuurlijk was ik zeer geïnteresseerd in mijn eigen vakgebied: wat hangt er bij de ramen? Ik dus op zoek naar innovaties en nieuws op het gebied van raamdecoraties, stoffen en ophangmogelijkheden. Wat mij opviel is dat de beurs erg goed georganiseerd was. De layout van de beursstands in Ahoy, de catering en exposanten; een compliment waard!

Mocht je niet in de gelegenheid zijn geweest om de beurs te bezoeken, dan geef ik je hier een update. Ik neem je mee langs 8 leveranciers van raamdecoraties en railsystemen.

1. Bandalux Artline: een koof voor een rolgordijn

Is het mogelijk om een mooie en strakke ombouw te creëren voor een rolgordijn: het antwoord op die vraag wordt gegeven door Bandalux. Zij komen nu met de Artline op de markt. Hier is het mogelijk om een doorsteek koof te maken in verschillende designs. De rolgordijnen zijn natuurlijk in de bekende screenstoffen te krijgen, zodat er een mooi en strak beeld gevormd wordt in de ruimte.

2. Goelst: inbouw elektrorail

Om een nog strakker plafond te krijgen bij het gebruik van een elektrorail heeft Goelst een type ontwikkeld, dat:

  • rail niet onder het plafond wordt bevestigd
  • dat in te bouwen is zonder scheurvorming in het stucwerk
  • motor ook aan de bovenzijde van de rail te monteren is

Niet te vergeten natuurlijk: Ook deze rail is te buigen!

Goelst

Goelst

3. VYVA fabrics: brandwerende stoffen voor buitengebruik

Op de stand van VYVA fabrics kwam ik in gesprek met Tamar Eberwijn over het gebruik van brandwerende stoffen voor buitengebruik, zoals tuinmeubelen en zonwering. Kreeg nog een goede demonstratie van het ontbrandbaar zijn van deze stoffen.

Vyva fabrics

Vyva fabrics

4. De Ploeg: ontwikkeling akoestiek

Bij de Ploeg even naar de ontwikkelingen gekeken op het gebied van akoestiek. Hier presenteerde zij de wandmogelijkheden. Ik ben met Robert van Beekum al vaker bezig geweest met klanten voor akoestische gordijnen. Zij hebben namelijk een hele mooie collectie hiervan.

de Ploeg

de Ploeg

5. Kobe Interior Design: Nieuwe stof “SCREEN FR”

De ontwikkelingen staan ook niet stil bij Kobe. Zij komen uit met de nieuwe stof SCREEN FR. Na een leuk en onderhoudend gesprek met Judith van den Boogaard was ik weer helemaal op de hoogte. Ik kijk uit naar onze gezamenlijke expansie in Limburg en Belgisch Limburg voor de prachtige brandvertragende stoffen bij hotels en zorgbedrijven.

6. Vescom: Nieuwe kleuren SYROS en DELOS

De jongens van STAS stonden aan mijn jas te trekken om mij mee naar hun stand te krijgen, maar ik moest toch eerst even de nieuwe kleuren en stoffen van VESCOM bewonderen. Het zijn door de weving hele mooie en ook voelbare stoffen geworden. Bij een zorginstelling zouden dit geweldige stoffen zijn voor de gezamenlijke woonruimtes in combinatie met bijvoorbeeld de stof BEDRA voor de slaapkamers van de cliënten. Het is altijd gezellig en waardevol om even met Leon Jordaan te sparren. De kapstalen zijn onderweg naar Heerlen.

Vescom

Vescom

7. Unilux: Nieuwe raamdecoratie?

Op de stand van UNILUX zie ik een ontwikkeling, bij een van oorsprong horrenfabriek, om ook raamdecoratie te maken. Het is natuurlijk niet een geijkt product wat wij gewend zijn. Het is geen stof, doek of hout. Zij maken het van metaal. Door hun expertise op het gebied van metaal bewerking hebben zij een product ontwikkeld genaamd fractions oftewel aluminium shutters. Ik ben benieuwd hoe jullie dit vinden?

Unilux

Unilux

8. Last best: STAS

Bij STAS is het een thuiswedstrijd. Door Esther even bijgepraat over de nieuwe STAS papergrip. Als premium dealer had ik het showroom model al binnen. Hier op de stand zie je daadwerkelijk de geweldige gebruikstoepassing van de papergrip. Zoals je op de foto ziet in diverse kleuren te verkrijgen. Door verschillende montage technieken is deze papergrip ook te monteren op bijvoorbeeld dialichtbakken. Zouden zij net zo als hun zusterbedrijf GOELST ook in de ziekenhuizen willen hangen :-)?

Stas

Stas

Zo voor nu even genoeg voor vandaag. Dit was een korte impressie van een lange middag architecten@work 2016.

Wil je meer weten over deze oplossingen?

Zou het leuk vinden om je reactie te horen of te zien over deze architecten@work 2016. Ik sta open voor leuke contacten met mensen met een open view.